A napokban rengeteg almát kaptunk. Mivel mindenki nagyon szereti, így újabb és újabb receptekkel próbálom elkészíteni.
1 birsalma
3 alma
fahéj (egész)
szegfűszeg (egész)
cukor
Az almákat megpucoljuk, apróra kockázzuk. A birsalma kockákat főzőedénybe tesszük s felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük fél maréknyi fahéjjal és 15-20 szem szegfűszeggel. Mikor a birs már félkész, hozzáadjuk a többi almakockát is. Készre főzzük. Ha úgy gondoljuk, hogy nem elég édes, akkor ízesíthetjük cukorral. Pikánssá tettem azzal hogy míg a kompót főtt, addig a sütőben sült az almás pite, amihez a reszelt almát citrommal, cukorral és fahéjjal ízesítettem, kinyomkodtam s, hogy ne vesszen kárba az alma felfogott leve, ezt is a kompóthoz adtam s így főztem tovább. Hűtve és melegen is kitűnő délutáni desszert.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.