vajas tészta (glutén-mentes)
4 alma (reszelve)
3 füge
limelé
cukor
fahéj (őrölt)
liszt (glutén-mentes)
1 tojás (kenéshez)
4 almát megpucolunk és lereszelünk, meglocsoljuk limelével és megszórjuk cukorral és fahéjjal. Mikor levet eresztett, kinyomkodjuk és félre tesszük. Egy pite formát kivajazunk és kilisztezünk. Fél csomagnyi vajas tésztát kinyújtunk, majd a kilisztezett piteformába helyezzük. A felesleget a széléről levágjuk, újra összegyúrjuk-kinyújtjuk majd csíkokat vágunk belőle. A tésztával kibélelt piteformában elegyengetjük a reszelt és kinyomkodott almát, majd a vékony csíkokra felszeletelt fügét is. A tésztacsíkokat a tetején hosszában, majd keresztben felhelyezzük. Felvert tojással a csíkokat megkenegetjük. 180 fokon kb. 40 percig aranybarnára sütjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.