Karácsonyra készülődve a lakást belepi a sütemények illata -szinte minden hétvégén. Fahéj, citrom, narancs, szegfűszeg, dió, mák, gesztenye -éppen mikor melyik hozzávaló kapja a főszerepet. Most a gesztenyén van a sor.
12 dkg kristálycukor
12 dkg Schar Mix C -gluténmentes liszt
12 dkg vaj
12 dkg reszelt gesztenyemassza
2 tojás
2 ek tej
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
A tojást habosra keverjük a cukorral majd a vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, melyben elkevertük a sütőport, a szódabikarbónát. Hozzáadagoljuk a két kanál tejet s újra összedolgozzuk. Végül hozzákeverjük a reszelt gesztenyemasszát. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Andi0326 2009.11.29. 21:17:02
Gránátalma · http://granatalma.blog.hu/ 2009.11.30. 20:35:34
szinte nincs különbség..
Andi0326 2009.12.23. 20:50:47